Arkkitehtuuriviikolla Uittoyhdistyksellä avoimet ovet

Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 569 of /home/int44461/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3284 of /home/int44461/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/int44461/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Uittoyhdistyksen talo osallistui Arkkitehtuuriviikkojen tapahtumiin järjestämällä avoimet ovet torstaina, 29.8.2013. Avoimien ovien iltana järjestettiin kaksi opastettua kierrosta, joilla kerrottiin talon ja uiton historiasta, rakennuksen nykytilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Arkkitehtuuriviikkojen teemana oli tänä vuonna ”Arkkitehtuuri ja resilienssi”. Uittoyhdistyksen talo toimiikin monella tavalla hienona esimerkkinä muuttuvista käyttötarkoituksista ja tiloista. Rakennus on toiminut Uittoyhdistyksen konttorina, uittopäälliköiden asuntona ja uittajien tukikohtana, ollut uiton päättymisen jälkeen asuinrakennuksena ja tulee toimimaan Pirkanmaan alueen rakennuskulttuurikeskuksena. Vuosien varrella taloa laajennettiin ja huonejakoja muutettiin. Nyt vuorossa on taas uudenlaisia muutoksia, kun rakennukseen suunnitellaan myös kuivakäymälätilat.

Kierroksiin osallistui yhteensä noin kaksikymmentä ihmistä, mukana myös talon tai sen asukkaiden historiaa tuntevia henkilöitä. Uittoyhdistyksen talo oli ilahduttavasti herättänyt ihmisten mielenkiintoa, ja illan kävijätavoitteet täyttyivätkin juuri sopivasti.

Kierroksen yhteydessä pääsi tutustumaan myös Rakennusperinteen ystävien tuottamaan rakennusperintöaiheiseen näyttelyyn. ”Talon henki”- näyttely jäikin Uittoyhdistyksen tiloihin ilahduttamaan myös esimerkiksi Piipahdus Pispalan pirtteihin -tapahtumaan osallistuneita. Näyttely tulee jäämään pysyvästi Uittoyhdistyksen talolle.

Teksti Minna-Riikka Tuohiniitty

Lajittelu: