Vanhan kansan viisautta puusta rakennusaineena

Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 569 of /home/int44461/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3284 of /home/int44461/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/int44461/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

23.02.2018 17:00-19:00

Rakennuskulttuurikeskus Piiru ja Taivaannaula yhdistävät voimansa ja järjestävät vuoden 2018 aikana luentoja ja tapahtumia vanhan kansan tavoista ja uskomuksista.

Ai, että on ihan sama mistä rakennushirret kaadetaan ja mihin vuodenaikaan? Ei todellakaan. Ja että mitä puuta mihinkin tarkoitukseen? Ja mitä ihmettä tarkoittaa ”akka alla, ukko päällä ja vähän villoja välissä”? Tule kuuntelemaan tarinaa puusta. Vanha kansa sen jo tiesi:

” Salvannut salosta seinät, hirret hirmulta mäeltä,

ruotehet romeikolta, malat marjakankahalta,

tuohet tuomivaaran päältä, sammalet sulilta soilta”

Aiheeseen evästäjänä Mikko Tappura, Metsä-Tappura Oy:n toimitusjohtaja ja Taivaannaulan Pirkanmaan paikallisvastaava.

Paikka: Rakennuskulttuurikeskus Piiru, Uittajankatu 10, 33250 Tampere. Luentosalissa on paikkoja rajoitetusti, joten saavuthan ajoissa paikalle!

Vapaa pääsy. Piirun kahvila auki. Taloon voi tulla tutustumaan n. 1/2 tuntia ennen luennon alkua.