PiPa-hanke aloitti 1.1.2021


Piirun verran Parempaa eli tuttavallisesti PiPa-hanke aloitti 1.1.2021 jatkaen Raku - Rakennuskulttuurista työtä-hankkeen jalanjäljillä.
Hankkeen tavoitteena on vuonna / vuosina 2021 - 2023 tarjota työkokeilupaikka tai palkkatuettu työsuhde vähintään 150 henkilölle.

Hankkeen kohderyhmänä ovat TE-toimistossa vähintään 12 kuukautta tai yli 24 kuukautta työttömänä olleet työttömät, joiden työttömyys on vaarassa pitkittyä yli 12 kuukauden; nuoret, joilla on osaamisen kehittämisen ja ohjauksen tarve; heikossa työmarkkinatilanteessa olevat; korjausrakentamisen kokemusta jo omaavat tai koulutuksen siihen saaneet Pitkään (vähintään 12 tai 24 kk) työttömänä olleet, jotka voivat jatkossa työllistää itsensä.

Hankkeessa ei ole eritelty, mitä tehtäviä tehdään palkkatuettuna tai työkokeiluna. Henkilön oma tausta ja osaaminen ovat vaikuttavina tekijöinä työtehtäviä annettaessa. Monet aloittavat hankkeessa työkokeilun avulla, osa henkilöistä otetaan suoraan palkkatuelle.
Mikäli henkilöllä on erityistaitoja tai halua erikoistua tiettyyn osa-alueeseen, on mahdollista räätälöidä hänelle uusi työnkuva. Yhdistävä tekijä eri alojen välillä on rakennetun kulttuuriympäristön vaaliminen ja hoitaminen.

 

Mitä hankkeessa voisit mahdollisesti tehdä?

Alla on lueteltu ammatteja, joita hankkeessa on vaihtelevasti tarjolla. Mikäli henkilöllä on erityistaitoja tai halua erikoistua tiettyyn osa-alueeseen, on mahdollista räätälöidä täysin uusi työnkuva. Yhdistävä tekijä eri alojen välillä on rakennetun kulttuuriympäristön vaaliminen, hoitaminen, korjaaminen ja huoltaminen.

• Korjausrakentaja: säilyttävä korjausrakentaminen, rakentaminen, puusepäntyöt, hirsityöt
   - Kivi- ja savirakentaminen sekä korjaaminen
• Rakennusneuvoja: neuvonta- ja ohjaustyö korjausrakentamisen ja muiden alan kädentaitojen osalta
• Pintakäsittelijä: maalaus, tapetointi, pinkopahvitus
• Tiedottaja/Graafikko: tiedotus-, graafiset ja markkinointiviestinnän työt (verkko- ja facebooksivujen ylläpito sekä kehittäminen, uusien materiaalien tuottaminen sekä muut markkinointikanavien hyödyntäminen)
• Kiinteistönhoitaja: kiinteistönhoito ja kunnossapito - yhdistyksen omassa hallinnassa olevat tilat
• Kahvilatyöntekijä: Rajaportin saunakahvila ja Tahmelan Huvilan kahvio
• Tapahtumakoordinaattori: toiminnan suunnittelu- ja järjestelytyöt, koulutus- ja yleisötapahtumien järjestelytyöt Piirulla, Tahmelan Huvilalla, Pispalan kirjastolla sekä yhteishankkeet muiden pirkanmaalaisten yhdistysten ja yritysten kanssa
• Dokumentoija: tutkimus, dokumentointi, arkistointi ja raportointi sekä Piirussa, Tahmelan Huvilalla että Pispalan kirjastoyhdistyksen ylläpitämässä kirjastossa
• Kulttuuriympäristön hoitaja: erilaiset piha- ym. tehtävät Piirussa, Tahmelan huvilalla, Kurpitsatalolla ja Rajaportin saunalla.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Katja Wallenius
projektipäällikkö
katja@piiru.fi
050 471 52 50