Osaajat

Oikeiden osaajien löytäminen on rakennuttajalle tärkeätä projektin onnistumisen kannalta.

 

Tässä linkkejä osaaja- ja tekijärekisterien ylläpitäjien sivuille:

Taitajarekisteri

Taitajarekisteri on lista Pirkanmaalla ja  sen lähiympäristössä toimivista rakennusperinteen ammattilaisista - sekä  itse tekijöistä että perinteisten materiaalien toimittajista.
Ylläpitäjä ja julkaisija: Pirkanmaan maakuntamuseon kulttuuriympäristöyksikkö.

Pientalosuunnittelijat

Tamsafan kokoama lista pientalosuunnittelijoista, jotka toimivat Pirkanmaan alueella.
Julkaisija: Tampereen seudun arkkitehdit

Metsänkylän Navetan osaajarekisteri

Rekisterissä on monien eri alojen osaajia. Rekisteri on hakukoneen muodossa, jossa osaajat pystyvät kertomaan itsestään ja työstään vapaamuotoisesti ja kuvamateriaalin avulla. Osaajia voi hakea maakunnittain, joten pirkanmaalaiset löytää määrittelemällä maakunnaksi Pirkanmaan.
Julkaisija: Metsäkylän navetta

Hirsitaito ry:n osaajarekisteri

Osaajarekisteri palvelee hirsi- ja perinnerakentamisen ammattilaisten löytämisessä. Hirsitaito ry:n rekisteri kattaa koko Suomen, mutta tiedot löytyvät maakunnittain, osaamisalueittain ja kunnittain.
Julkaisija: Hirsitaito ry

Ammattilaisrekisteri

Perinnemestari TV-sarjan nettisivuilta löytyy ammattilaisrekisteri, josta voi hakea ammattilaisia maakunnittain ja ammattinimikkeillä.
Julkaisija: Perinnemestari

Restaurointikilta

tarjoaa ajankohtaista tietoa restauroinnista sekä killan toiminnasta. Sivuilta löytyy ammattitaitoista työvoimaa eri restaurointialan hankkeisiin, osaajia suunnittelijoista maalareihin. Täällä on harmittavan vähän pirkanmaalaisia osaajia, vaikka osaamista alueella varmasti on.
Julkaisija: Restaurointikilta