Projektit

Rakennuskulttuurikeskus Piirua on rakennettu vähitellen. Taustalla on projekteja ja pienempiä hankkeita.

PiPa - Piirun verran Parempaa-työllistämishanke

Pipa päähän ja Piirulle! PiPa-hanke jatkaa Piirun aiempien hankkeiden jalanjäljillä tarjoten työkokeilu- ja palkkatukipaikkoja sekä oppimisympäristön korjausrakentamisesta ja rakennuskulttuuriin laaja-alaisesti liittyvistä tehtävistä kiinnostuneille. Lue lisää PiPa-hankkeesta. 

 

Rakennuskulttuurista työtä -työllistämishanke

Rakennuskulttuurista työtä on työllistävä hanke, jonka tarkoituksena on parantaa korjausrakentamisen ja rakennuskulttuuriin laajemminkin liittyvien alojen työttömien työnhakijoiden työmarkkinavalmiuksia ja ammatillista osaamista sekä edistää heidän työllistymistään. Hanke alkoi 1.1.2018. Hankerahoitus päätetään vuodeksi kerrallaan. Rakennuskulttuurista työtä -työllistämishanke

Museoviraston entistämisavustus ulkovaraston korjaamiseksi
Rakennuskulttuurikeskus Piirun ulkovaraston korjaamiseksi on saatu Museoviraston entistämisavustuksena 5000 euroa. Työt aloitettiin kesällä 2017 ja työ on valmistunut 2018 kesällä.
 
Pirre – Pirkanmaan restaurointialan työllistämishanke
Pirkanmaan TE-toimiston rahoittaman hankkeen tarkoituksena on lisätä korjausrakentamisen alan työnhakijoiden työmarkkinavalmiuksia, ammattitaitoa ja osaamista ja näin edistää heidän työllistymistään ja parantaa työhönsijoittumista Pirkanmaalla. Hankkeen toteutusaika on yhteensä kolme vuotta alkaen 1.2.2015. Hankerahoitus päätetään vuodeksi kerrallaan. Pirre – Pirkanmaan restaurointialan työllistämishanke
 
Museoviraston entistämisavustus
Rakennuskulttuurikeskus Piirun sisätiloja on korjattu Museoviraston myöntämän entistämisavustuksen turvin. Sisätöitä aloitettiin kesällä 2014 ja työt jatkuivat vuoden 2016 loppuun. Sisätöiden edistymisestä on tehty raportti, jonka saattoi hankkia Mesenaatti-hankkeen aikana pdf-muodossa. Yhdistys miettii, kuinka raportti voitaisiin saada myyntiin.
 

Uittoyhdistyksen talon korjaaminen -projekti
Entistä Uittoyhdistyksen taloa, joka ristittiin kesäkuussa 2014 Rakennuskulttuurikeskus Piiruksi, on korjattu eri projektien avulla. Ensimmäinen projekti oli Uittoyhdistyksen talon korjaaminen -projekti, joka kesti vuoden 2012 syksystä vuoden 2014 helmikuun loppuun. Projektin aikana korjattiin talon vuotava katto, kunnostettiin rakenteita tarvittavilta osilta, korjattiin ja maalattiin ulkolaudoitus sekä ikkunat.

Projektin päärahoittajat olivat Euroopan aluekehitysrahasto ja Pirkanmaan ELY-keskus, Tampereen kaupunki vastasi kuntarahoitusosuudesta. Projektista vastasi Tampereen kiinteistötoimi ja käytännön toteutuksesta Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry.

Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti

Ensimmäinen varsinainen projekti, jonka aikana syntyi myös Piirun takana oleva Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry, oli Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti. Projektin nettisivulta löytyy myös ko. projektin taustatietoja kohdasta Taustaa. Sivuilta löytyy myös hanketiivistelmä ja ohjausryhmän kohdasta löytyy pdf-tiedostoja, joihin on koottu tietoja projektin etenemisestä ohjausryhmän tapaamisia varten.