Tahmelan huvila

 
 
Tahmelan Huvila, 1800-luvun lopun huvilakaunotar Pyhäjärven rannalla, on Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen hallinnoima osallistava kulttuurikeskus.
 
Tahmelan Huvilalla ideoidaan sekä tuotetaan rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyviä palveluita sekä muita kulttuuripalveluita niin tamperelaisille kuin alueella vieraileville ulkopaikkakuntalaisille. Huvila toimii matalalla kynnyksellä erilaisten kulttuuripalveluiden testauspaikkana.
 
 
Kulttuurikeskus täynnä tapahtumia ja taidetta
 
 
Huvilan tiloissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Salitilan näyttelyt haetaan avoimen haun kautta, kahvilahuoneessa ja kirjastotilassa näyttelyt edustavat puolestaan paikallista osaamista ja historiaa.
 
Huvilan tapahtumia ideoimaan ja toteuttamaan pääsevät kaikki tamperelaiset. Pääperiaatteina avoimissa tilaisuuksissa ovat lapsiystävällisyys, päihteettömyys sekä soveltuvuus vanhan huvilan henkeen. Tilamme ovat tapauskohtaisesti neuvoteltavissa myös pienimuotoisiin yksityistilaisuuksiin tai maksullisten tilaisuuksien järjestämiseen.
 
 
Kirjan ja tarinan Huvila
 
 
Huvilan säännölliseen ohjelmatarjontaan kuuluvat muun muassa kirjailijavierailut, kirjanjulkistamistilaisuudet, konsertit, keskiviikon musaillat, teatteriesitykset ja satupolku.
 
 
Tahmelan Huvilalla toimii Tahmelan sivukirjasto, liki 1000 lahjoitetun teoksen valikoimalla. 
 
 
Kansainvälinen kohtauspaikka herkkujen äärellä
 
 
Huvila toimii myös eri kulttuurien kansainvälisenä kohtauspaikkana. Sunnuntain kansainväliset maahanmuuttajataustaiset popup-kokit tuovat Huvilalle kulinaristisia herkkua eri puolilta maailmaa.
 
 
Huvilan sauna osa Tampereen Sauna Capital -verkostoa
 
 
Huvilan sauna on muokkautunut saunahifistelijän unelmaksi. Säännölliset torstaisaunat ovat saaneet 2021 seurakseen maanantain aamusaunan sekä tiistaisaunan. Huvilan sauna tekee yhteistyötä Rajaportin saunan kanssa ja on osa Tampereen saunapääkaupunki-verkostoa.
 
 
Kahvila
 
 
Huvilan kahvilatoiminta mahdollistaa Huvilan avoinna pitämisen. Kahvila toimii osin opetuskahvilana ja sen toiminnasta vastaa Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys.
 
 
Pirkanmaan Rakennuskulttuuriyhdistys ry
 
Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen tarkoituksena on vaalia rakennuskulttuuria, rakennusperinnön hoitoa ja olemassa olevaa rakennuskantaa Pirkanmaalla sekä edistää rakennusten laadukasta ja arvot huomioon ottavaa kunnossapitoa ja korjaamista.
 
 
Linkkejä