Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti

Projektin avulla alkuun

Lokakuussa 2011 käynnistyneen projektin tavoitteena oli luoda rakennuskulttuurikeskukselle toimintamalli ja käynnistää toiminta. Projekti rakensi yhteistyöverkoston korjausrakentamisen alalla toimivien osapuolten välille: koulutusorganisaatiot, viranomaiset, yritykset ja kolmannen sektorin toimijat. Projekti perusti Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry:n, joka jatkaa projektin aikana kehitettyä toimintaa. Projekti päättyi elokuun loppuun 2014.

Verkoston lisäksi projektin tavoitteena oli luoda elämyksellinen näyttely- ja kohtaamispaikka, josta vanhan rakennuksen omistaja, korjausrakentaja, oppilas, opettaja tai kuka tahansa rakennuskulttuurista kiinnostunut saa tietoa, kuinka hoitaa ja korjata vanhoja rakennuksia, millaisia materiaaleja kannattaisi käyttää, mistä löytyy ammattitaitoisia tekijöitä ja miten säästää kustannuksissa. Kohtauspaikaksi muodostui Rakennuskulttuurikeskus Piiru, joka löytyy osoitteesta Uittajankatu 10. Tuloksena syntyi myös Internetissä toimiva tietopankki korjaustavoista ja materiaaleista, osoite on www.piiru.fi. Säilyttävän korjausrakentamisen alan osaajille luotiin Osaajafoorumi (www.osaajafoorumi.fi) ja rakennusosien kierrätystä varten perustettiin pienimuotoinen Varaosapankki.

Projektin päärahoittajat olivat Euroopan aluekehitysrahasto ja Pirkanmaan liitto, Tampereen kaupunki vastasi kuntarahoitusosuudesta. Projektin toteutti Ekokumppanit Oy ja toiminta-alueena oli Pirkanmaa.

Katso projektitietoja linkkien takaa:
Taustaa

Hanketiivistelmä

Ohjausryhmä

Tiedotteet